Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Poppel

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8,34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterverzachter in Poppel maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 8,34 dH in Poppel.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere wit uitslaande wanden en tegels en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, betere smaak van water en het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €325 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid PoppelHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteRavels
Postcode2382
Gem. Gasverbruik M31.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4850 kWh
Gem. Waterhardheid8,34 dH

Het effect van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Poppel

Wil jij ook af van een onnodig hoge energierekening en glascorrosie? Een toenemende groep woningeigenaren kiezen voor de installatie van een elektrische waterontkalker. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een glanzende vaat en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Ravels kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Poppel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Poppel?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Poppel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt fris kraanwater en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Poppel zit met een waterhardheid van 8,34. Definitie: Normaal water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding die langer mooi blijft en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Poppel

De waterhardheid van het water in Poppel ligt op ong. 8,34 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Normaal water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 8,34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,75 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-poppel-2382

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Waterluxe Duo 25
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Euro Twin 10
 • Delta Isera
 • Atag Descale 5

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua Soft) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Poppel reduceer je de dH waarde van 8,34 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €750.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Poppel.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €70 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2175 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontkalkers starten bij €690 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat zit ergens tussen de €1525 en €2025 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder check je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Poppel.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij makkelijk en gratis merken, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €70
Waterontharder (mechanisch)Rond de €790
Elektrische waterontharderC.a. €980
Zouttabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudskostenC.a. €150 per 12 maanden
MontageRond de €160
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Poppel?
De hardheid van het water in Poppel is doorgaans 8,34 dH. De tabelwaarde in de provincie Antwerpen ligt op 11,07 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als lagere energiekosten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een fijne douchebeurt, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd door een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Poppel.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie