Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Merksplas

Heb je in huis last van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 13,44 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Merksplas heeft als effect kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs tref je bruikbare informatie over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 13,44 dH in Merksplas.
 • Dit kan leiden tot situaties als strepen op je ruiten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachter wasgoed en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €225 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid MerksplasFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteMerksplas
Postcode2330
Gem. Gasverbruik M33.500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4350 kWh
Gem. Waterhardheid13,44 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Merksplas

Zit jij thuis ook met dichtgeslibde leidingen of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groot deel van de huishoudens lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid na bad of douche en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Merksplas zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Merksplas heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Goedkoopste verzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Merksplas?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Merksplas. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor ren glanzende vaat en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Merksplas kent een waterhardheid van 13,44. Dat betekent Hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. lager energieverbruik, fris kraanwater en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Merksplas

De waterhardheid van het leidingwater in Merksplas ligt op ong. 13,44 Duitse graden. Dit betekent dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 13,44 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 38,28 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-merksplas-2330

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater ESM18 CE+
 • Euro Combi 14 Fleck
 • Lubron Proline SXT2
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Apic Zetes junior

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Kenmore) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Merksplas verlaag je de dH waarde van 13,44 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan twee producten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €770.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Merksplas.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €130 voor magnetische ontharders tot zo’n €1775 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterontkalkers beginnen bij €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1225 en €1925 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Merksplas.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze vergelijker en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe supersnel specialisten, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €65
Waterontharder (mechanisch)V.a €720
Elektronische waterontharderCirca €920
Onthardingszout€15 voor 25 kg
OnderhoudstarievenVanaf €140 op jaarbasis
PlaatsingCirca €240
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Merksplas?
De hardheid van het kraanwater in Merksplas ligt op 13,44 dH. De waarde in de provincie Antwerpen is grofweg 11,07 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: lagere energiekosten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Merksplas.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie