Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Beerse

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12,32 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Beerse maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina tref je praktische informatie met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH in Beerse.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als glascorrosie en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid BeerseHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteBeerse
Postcode2340
Gem. Gasverbruik M33.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4400 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Beerse

Heb je last van dichtslibbende waterleidingen en/of extra zeep en shampoo nodig? Flink wat Vlamingen kiezen voor de installatie van een slimme waterontkalker. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, minder huidproblemen en huidirritaties en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Beerse opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Beerse was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Zuinigste verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Beerse?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Beerse. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Beerse ontvangt een waterhardheid van 12,32. Concreet: Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Beerse

De waterhardheid van het water in Beerse is 12,32 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-beerse-2340

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Ecowater ESM25 CE+
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Mooiwater Mini
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Apic Heracles

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Tubilite) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Beerse reduceert je de dH waarde van 12,32 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €825.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Beerse.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met vakmannen voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €65 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1950 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontkalkers beginnen bij €710 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1425 en €2050 incl. installatie. In onderstaande schema bekijk je de geschatte kosten van een waterverzachter in Beerse.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe snel experts, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €100
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €740
Elektronische waterontharderBegint bij €980
Tabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudCirca €85 p/jaar
InstallatieVanaf €175
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Beerse?
De hardheid van het water in Beerse ligt rond de 12,32 dH. De meting in de provincie Antwerpen schatten we op 11,07 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen lagere stookkosten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats aan de hand van zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Beerse.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag in de badkamer, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie