Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Weelde

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 8,34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterverzachter in Weelde maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten verzamel je bruikbare informatie aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 8,34 dH in Weelde.
 • Dit kan zorgen voor situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zijdezachte kleding en huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €250 per jaar.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid WeeldeZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteRavels
Postcode2381
Gem. Gasverbruik M31.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4800 kWh
Gem. Waterhardheid8,34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Weelde

Wil jij ook af van een droge huid en/of witte aanslag op het glaswerk? Steeds meer huishoudens kiezen een elektrische waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, zacht en smaakvol water en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Ravels opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Weelde heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Weelde?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Weelde. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en zijdezachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Weelde zit met een waterhardheid van 8,34. Samengevat: Normaal water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zijdezachte kleding en huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Weelde

De waterhardheid van het drinkwater in Weelde is om en nabij de 8,34 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 8,34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,75 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-weelde-2381

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Waterluxe Duo 12
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Euro Combi compact 30
 • Delta Garona
 • Aquatechnic Ultrasoft 20

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

De basis is eenvoudig: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Bayard) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Weelde minimaliseer je de dH waarde van 8,34 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Weelde.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1550 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontkalkers lopen op vanaf €700, excl. installatie. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1650 en €2100 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder vind je de geschatte kosten van een waterverzachter in Weelde.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en vandaag nog vakmannen, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €155
Mechanische waterontharderBegint bij €890
Waterontharder (elektronisch)V.a €940
Regeneratiezout€15 voor 25 kg
OnderhoudskostenV.a €95 per jaar
PlaatsingVanaf €210
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Weelde?
De waterhardheid in Weelde is om en nabij de 8,34 dH. De waarde in de provincie Antwerpen is gemiddeld 11,07 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. O.a. een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld via geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Weelde.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie