Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oud-Turnhout

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op de ramen, bittere thee of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 11,20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Oud-Turnhout maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier bekijk je handige informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 11,20 dH in Oud-Turnhout.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als kalkstrepen op ramen en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €290 per jaar.

Direct naar: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid Oud-TurnhoutWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteOud-Turnhout
Postcode2360
Gem. Gasverbruik M33.300 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4500 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energierekening.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op de ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Oud-Turnhout

Wil jij ook af van rendementsverlies van verwarming of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een toenemende groep woningeigenaren kiezen een elektrische waterontkalker. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Oud-Turnhout zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterverzachter in Oud-Turnhout wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goedkoopste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oud-Turnhout?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Oud-Turnhout. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot zacht en fris water en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Oud-Turnhout heeft een gemeten waterhardheid van 11,20. Dit staat voor Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water en textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Oud-Turnhout

De waterhardheid van het drinkwater in Oud-Turnhout bedraagt circa 11,20 dH. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-oud-turnhout-2360

Interessante installaties

 • Erie IQsoft Eco9
 • Euro Combi compact 10
 • Mooiwater Compact
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • AquaCombi AquaCell

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterverzachters (van bijv. Galaxy) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Oud-Turnhout minimaliseer je de dH waarde van 11,20 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €800.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Oud-Turnhout.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2000 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Behalve deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van deze systemen starten vanaf €690, excl. installatie. Een slim apparaat zit ergens tussen de €1650 en €1825 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de actuele kosten van een waterverzachter in Oud-Turnhout.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Zo kan je zonder problemen en direct specialisten, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €60
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €830
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1010
Onthardingstabletten€15 per 25 kg
OnderhoudskostenV.a €130 per jaar
PlaatsingCirca €270
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Oud-Turnhout?
De hardheid van het kraanwater in Oud-Turnhout bedraagt 11,20 dH. De referentiewaarde in de provincie Antwerpen is plus minus 11,07 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld aan de hand van pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oud-Turnhout.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, fris kraanwater, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie