Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Spijkerboor

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Spijkerboor resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten vind je praktische info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Spijkerboor.
 • Dit kan zorgen voor problemen als kalkaanslag en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €285 per 12 maanden.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid SpijkerboorHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9656
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere energierekening.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Spijkerboor

Ben jij ook klaar met droge haren na een douchebeurt en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Veel Nederlanders installeren een goede waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, fris kraanwater en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Aa en Hunze zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Spijkerboor heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Goede waterontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Spijkerboor?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Spijkerboor. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een meer efficiënte verwarming en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Spijkerboor heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn gunstig energieverbruik, lekkere watersmaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Spijkerboor

De waterhardheid van het water in Spijkerboor bedraagt ongeveer 6.38 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-spijkerboor-9656

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Detandt-Simon Primo 12
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Bayard Tenera 22
 • Euro Twin 20

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Service) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Spijkerboor reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €900.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Spijkerboor.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €85 voor magnetische ontharders tot wel €2175 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontharders starten bij €650, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1125 en €1850 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Spijkerboor.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en vandaag nog experts, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €100
Mechanische waterontharderC.a. €740
Elektronische waterontharderVanaf €1210
Regeneratiezout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudVanaf €130 p/jaar
PlaatsingskostenRond de €150
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Spijkerboor?
De hardheid van het water in Spijkerboor ligt op 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe schatten we op 6.55 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals prettige douchebeurt, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Spijkerboor.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie