Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eexterveen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Eexterveen leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl tref je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Eexterveen.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld geïrriteerde huid en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €325 op jaarbasis.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid EexterveenHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9658
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Eexterveen

Heb jij genoeg van dichtslibbende waterleidingen en extra zeep en shampoo nodig? Een groot deel van de woningeigenaren plaatsen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, zijdezachte kleding en huid en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Aa en Hunze werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Eexterveen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Duurzame waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Eexterveen?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Eexterveen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot structureel lagere energiekosten en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Eexterveen heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, kleding en ander textiel gaat langer mee en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Eexterveen

De waterhardheid van het water in Eexterveen is 6.38 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-eexterveen-9658

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • Bayard Ecosoft 10
 • North Star 40UD
 • Bayard Ecosoft 15

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pallas) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Eexterveen reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €800.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Eexterveen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €85 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2250 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontkalkers beginnen bij €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1325 en €1900 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Eexterveen.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan men makkelijk supersnel vakmannen, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €75
Mechanische waterontharderBegint bij €680
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1190
Zout€45 per 100 kg
OnderhoudstarievenV.a €135 per beurt
InstallatieBegint bij €180
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Eexterveen?
De waterhardheid in Eexterveen bedraagt 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe is ongeveer 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Zoals prettige douchebeurt, betere smaak van water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. Het effect van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Eexterveen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie