Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuw Annerveen

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Nieuw Annerveen zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs check je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Nieuw Annerveen.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld droog haar na het douchen en hoger gasverbruik.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €350 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Nieuw AnnerveenHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9657
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Nieuw Annerveen

Ben jij ook klaar met irritaties aan de huid en bittere smakende thee? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen nemen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een zachte huid na bad of douche en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Aa en Hunze opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Nieuw Annerveen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nieuw Annerveen?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Nieuw Annerveen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een zachte huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Nieuw Annerveen kent een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Nieuw Annerveen

De waterhardheid van het drinkwater in Nieuw Annerveen is 6.38 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-nieuw-annerveen-9657

Vaak gekozen modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • BWT AQA viseo

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuw Annerveen verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als het waterverbruik, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Nieuw Annerveen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit loopt van €100 voor magnetische ontharders tot wel €2175 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontharders starten bij €800, excl. installatie. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1525 en €2125 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Nieuw Annerveen.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en vandaag nog monteurs, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Waterontharder (mechanisch)Circa €870
Elektronische waterontharderC.a. €920
Zouttabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudCirca €140 per jaar
PlaatsingskostenCirca €170
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Nieuw Annerveen?
De hardheid in Nieuw Annerveen is plus minus 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe ligt rond de 6.55 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De werking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nieuw Annerveen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, een lekkere watersmaak, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie