Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eexterveenschekanaal

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Eexterveenschekanaal maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl check je bruikbare informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Eexterveenschekanaal.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld kalk op de lak van de auto en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €260 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid EexterveenschekanaalWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9659
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Eexterveenschekanaal

Zit jij thuis ook met dichtslibbende waterleidingen en minder lekker water uit de kraan? Steeds meer woningeigenaren installeren een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchekop, minder poetsen en boenen, kleding en ander textiel gaat langer mee en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Aa en Hunze werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Eexterveenschekanaal heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Eexterveenschekanaal?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Eexterveenschekanaal. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor smaakvol water en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Eexterveenschekanaal heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld verlaging van de maandlasten voor energie, minder last van een droge huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Eexterveenschekanaal

De waterhardheid van het leidingwater in Eexterveenschekanaal bedraagt circa 6.38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-eexterveenschekanaal-9659

Interessante installaties

 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Judo Quicksoft Duo
 • Atag Descale 15
 • Bayard Tenera 28

Zo werkt een waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Care) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Eexterveenschekanaal reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €870.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Eexterveenschekanaal.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €70 voor magnetische ontharders tot ruim €2250 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en het aantal liter. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontharders starten bij €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem zit ergens tussen de €1650 en €2225 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Eexterveenschekanaal.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk supersnel experts, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €135
Waterontharder (mechanisch)C.a. €670
Elektronische waterontharderVanaf €980
Onthardingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudVanaf €125 per jaar
InstallatiekostenRond de €180
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Eexterveenschekanaal?
De hardheid in Eexterveenschekanaal is circa 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe is doorgaans 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals verminderde eczeem klachten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Eexterveenschekanaal.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie