Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oud Annerveen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, vies water of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Oud Annerveen heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier bekijk je nuttige info info over de waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Oud Annerveen.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals huidirritaties en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €330 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid Oud AnnerveenHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9655
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Oud Annerveen

Zit jij thuis ook met irritaties aan de huid of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Steeds meer huizenbezitters installeren een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Aa en Hunze vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Oud Annerveen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oud Annerveen?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Oud Annerveen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot lagere stookkosten en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Oud Annerveen heeft een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachter wasgoed en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Oud Annerveen

De waterhardheid van het leidingwater in Oud Annerveen is ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oud-annerveen-9655

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Kinetico Sumo 2
 • Watergenius HWS 1500
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Whirlpool) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Oud Annerveen reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €800.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de tarieven, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Oud Annerveen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder variëren nogal. Van €60 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1800 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterverzachters lopen op vanaf €790, zonder installeren. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1200 en €1750 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Oud Annerveen.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en snel specialisten, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €130
Mechanische waterontharderCirca €760
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1150
Tabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudscontractV.a €100 op jaarbasis
PlaatsingskostenC.a. €260
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Oud Annerveen?
De hardheid in Oud Annerveen is doorgaans 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe komt uit op ongeveer 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals minder huidproblemen en huidirritaties en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een minder droge huid, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Oud Annerveen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie