Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Westkerke

Heb je last van kalkneerslag, glascorrosie, dichtslibbende waterleidingen of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 11,20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Westkerke maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten tref je bruikbare informatie over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 11,20 dH in Westkerke.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld irritaties aan de huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, lekkere watersmaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €350 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid WestkerkeFunctioneringKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteOudenburg
Postcode8460
Gem. Gasverbruik M31.570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4150 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Het effect van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Westkerke

Zit jij thuis ook met dichtslibbende waterleidingen en onnodig poets- en boenwerk? Een aanzienlijk aantal Belgen kiezen voor de installatie van een handige waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en fris water en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Oudenburg zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Westkerke wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke ontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Westkerke?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Westkerke. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor verminderde eczeem klachten en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Westkerke zit met een waterhardheid van 11,20. Dit staat voor Hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, een zachte huid na bad of douche en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Westkerke

De waterhardheid van het water in Westkerke bedraagt ongeveer 11,20 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-westkerke-8460

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Kinetico Premier Compact HF
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Delta Arenal
 • Aquarex IMP Pro 18
 • Watergenius Blue Line Max

Technische uitleg werking waterontkalker

De basis is eenvoudig: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua-o-Matic) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Westkerke reduceer je de dH waarde van 11,20 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We bieden 2 types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een gunstige prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €880.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Nadelen: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Westkerke.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €155 voor magnetische ontharders tot zo’n €1650 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het model, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontkalkers lopen op vanaf €830 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1125 en €1775 incl. installatie. In het overzicht hieronder achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Westkerke.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en kosteloos installateurs, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €130
Waterontharder (mechanisch)Rond de €760
Elektrische waterontharderC.a. €1140
Reinigingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudscontractV.a €80 per beurt
MontageBegint bij €200
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Westkerke?
De hardheid van het water in Westkerke is doorgaans 11,20 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen schatten we op 15,09 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als water met een lekkere smaak en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Westkerke.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie