Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Roksem

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 11,20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Roksem heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website verzamel je belangrijke informatie over de waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 11,20 dH in Roksem.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals een droge huid en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €235 per 12 maanden.

Direct naar: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid RoksemFunctioneringGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteOudenburg
Postcode8460
Gem. Gasverbruik M31.565 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4100 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Roksem

Wil je definitief afrekenen met huidirritaties of witte aanslag op het glaswerk? Flink wat mensen bestellen een elektrische waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, kleding die langer mooi blijft en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Oudenburg zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Roksem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Roksem?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Roksem. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Roksem zit met een waterhardheid van 11,20. Dit houdt in Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Roksem

De waterhardheid van het drinkwater in Roksem is 11,20 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-roksem-8460

Vaak geplaatste ontharders

 • Kinetico Premier Compact HE
 • Euro Combi 14 Fleck
 • Culligan Medallist 915
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Watergenius Blue Line Evolution

Zo werkt een waterontkalker

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Van Marcke) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Roksem reduceer je de dH waarde van 11,20 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €775.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Roksem.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit loopt van €70 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2150 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €660, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1425 en €2150 inclusief inregelen. In het volgende schema bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Roksem.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan men zonder gedoe en direct vakmannen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €140
Mechanische waterontharderV.a €660
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €940
Onthardingstabletten€30 per 50 kg
OnderhoudBegint bij €90 op jaarbasis
MontagekostenRond de €150
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Roksem?
De hardheid van het water in Roksem schatten we op 11,20 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen schatten we op 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Onder andere prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Roksem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvoller water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie