Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vaalbeek

Wil jij ook af van kalkneerslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 21,84 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Vaalbeek heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website tref je praktische informatie aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 21,84 dH in Vaalbeek.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als veel schoonmaken en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €310 op jaarbasis.

Lees verder over: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid VaalbeekTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteOud-Heverlee
Postcode3054
Gem. Gasverbruik M31.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4950 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Vaalbeek

Heb je last van dichtslibbende waterleidingen en water met een vreemde smaak? Een aanzienlijk aantal Belgen bestellen een handige waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, lekkerdere koffie en thee en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Oud-Heverlee kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Vaalbeek heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterontkalker informatie.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Vaalbeek?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Vaalbeek. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot apparatuur die langer meegaat en zijdezachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Vaalbeek kent een waterhardheid van 21,84. Concreet: Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, betere smaak van water en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Vaalbeek

De waterhardheid van het water in Vaalbeek ligt op ong. 21,84 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-vaalbeek-3054

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Bayard Minima
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Mooiwater Medium+

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Kenmore) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vaalbeek verlaag je de dH waarde van 21,84 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden 2 types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €830.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Vaalbeek.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €75 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2100 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters lopen op vanaf €820 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1475 en €1825 inclusief inregelen. In de tabel hieronder achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Vaalbeek.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Zo kan je makkelijk en kosteloos specialisten, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €55
Mechanische waterontharderRond de €650
Elektronische waterontharderRond de €910
Onthardingszout€15 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €155 (jaarbasis)
InstallatiekostenRond de €240
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Vaalbeek?
De waterhardheid in Vaalbeek schatten we op 21,84 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant is doorgaans 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: lagere energiekosten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. een minder droge huid, fris kraanwater, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Vaalbeek.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie