Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Joris-Weert

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, bittere thee of huidirritaties? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 21,84 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Sint-Joris-Weert resulteert in kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier bekijk je bruikbare informatie met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 21,84 dH in Sint-Joris-Weert.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld een irriterende huid en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, lekkere watersmaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €250 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid Sint-Joris-WeertTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteOud-Heverlee
Postcode3051
Gem. Gasverbruik M31.460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4800 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Sint-Joris-Weert

Wil je definitief afrekenen met een droge, geïrriteerde huid of minder lekker water uit de kraan? Meer en meer woningeigenaren kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Oud-Heverlee zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Sint-Joris-Weert hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sint-Joris-Weert?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Sint-Joris-Weert. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Sint-Joris-Weert heeft een geschatte waterhardheid van 21,84. Dit houdt in Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Sint-Joris-Weert

De waterhardheid van het water in Sint-Joris-Weert ligt op ong. 21,84 dH. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-sint-joris-weert-3051

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Delta Tibera
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Mooiwater Mini+

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Honeywell) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Joris-Weert verklein je de dH waarde van 21,84 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €770.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de installatiekosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Sint-Joris-Weert.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €60 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1625 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Buiten deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €760, zonder installeren. Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €2175 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder tref je de actuele kosten van een waterverzachter in Sint-Joris-Weert.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en snel specialisten, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €90
Waterontharder (mechanisch)Circa €680
Elektrische waterontharderV.a €1050
Zouttabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudV.a €160 p/jaar
PlaatsingskostenV.a €270
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Sint-Joris-Weert?
De hardheid van het water in Sint-Joris-Weert ligt op 21,84 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant ligt rond de 16,91 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als gunstig energieverbruik en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Sint-Joris-Weert.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie