Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Blanden

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, smerig water of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 21,84 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Blanden leidt tot kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten check je bruikbare informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 21,84 dH in Blanden.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als veel schoonmaakwerk en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lagere energiekosten, smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €325 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid BlandenTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteOud-Heverlee
Postcode3052
Gem. Gasverbruik M31.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4850 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Blanden

Heb je in huis last van een inefficiënte hr-ketel en aanslag op servies? Een groot deel van de mensen nemen een professionele waterontkalker. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en smaakvol water en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Oud-Heverlee kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Blanden hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Waterontharder informatie.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Blanden?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Blanden. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en geen strepen meer op glas en lak. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Blanden heeft een gemeten waterhardheid van 21,84. Definitie: Heel hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Blanden

De waterhardheid van het drinkwater in Blanden is om en nabij de 21,84 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-blanden-3052

Populaire merken en modellen

 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Detandt-Simon Futura 25
 • Bayard Ecosoft 10
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Mooiwater Compact

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aquacell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Blanden voer je de dH waarde terug van 21,84 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan twee soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Blanden.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met product-experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Van €130 voor magnetische ontharders tot een slordige €1525 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterverzachters zijn zo’n €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €2150 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel tref je de actuele kosten van een waterverzachter in Blanden.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk snel installateurs, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €155
Waterontharder (mechanisch)V.a €690
Elektronische waterontharderVanaf €1000
Zout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenC.a. €115 op jaarbasis
MontagekostenVanaf €250
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Blanden?
De hardheid in Blanden is gemiddeld 21,84 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is ongeveer 16,91 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Blanden.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvoller water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie