Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Haasrode

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 21,84 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Haasrode leidt tot kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs tref je nuttige info info over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 21,84 dH in Haasrode.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als glascorrosie en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €225 op jaarbasis.

Onderwerpen: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid HaasrodeWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteOud-Heverlee
Postcode3053
Gem. Gasverbruik M31.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4900 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Haasrode

Ben jij ook klaar met een erg droge huid en wit uitslaande wanden en tegels? Steeds meer Vlamingen nemen een innovatieve waterontkalker. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Oud-Heverlee zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Haasrode wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Waterverzachter informatie.

VoordeelBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Haasrode?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Haasrode. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot kalkvrije leidingen en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Haasrode ontvangt een waterhardheid van 21,84. Samengevat: Heel hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Belangrijk: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Haasrode

De waterhardheid van het leidingwater in Haasrode bedraagt circa 21,84 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-haasrode-3053

Vaak gekozen modellen

 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Detandt-Simon Primo 12
 • Bayard Ecosoft 15
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Mooiwater Medium

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Bayard) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Haasrode reduceert je de dH waarde van 21,84 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €875.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Haasrode.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een ontharder lopen zeer uiteen. Van €155 voor een magnetische ontharder tot ruim €2125 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en het vermogen. Behalve deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €740, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1375 en €2225 incl. installatie. In het overzicht hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Haasrode.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk supersnel installatiebedrijven, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €60
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €780
Elektrische waterontharderCirca €1110
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudstarievenV.a €135 op jaarbasis
MontageCirca €170
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Haasrode?
De hardheid van het leidingwater in Haasrode is plus minus 21,84 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is plus minus 16,91 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor structureel lagere energiekosten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals comfortabel douchen, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats aan de hand van regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Haasrode.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie