Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Mazenzele

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 10,08 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Mazenzele heeft als effect kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina tref je nuttige informatie alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 10,08 dH in Mazenzele.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals minder lekker water en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, betere smaak van water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €240 per jaar.

Direct naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid MazenzeleTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteOpwijk
Postcode1745
Gem. Gasverbruik M31.425 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4550 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Mazenzele

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening en onnodig veel schoonmaken? Veel huizenbezitters lossen dit op met een handige waterontkalker. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, geen strepen meer op glas en lak, zachtere was en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Opwijk zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Mazenzele gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Mazenzele?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Mazenzele. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een lagere energierekening en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Mazenzele heeft een geschatte waterhardheid van 10,08. Concreet: Tamelijk hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Uit de test: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Mazenzele

De waterhardheid van het water in Mazenzele bedraagt ongeveer 10,08 Duitse graden. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-mazenzele-1745

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater ESM 11
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • North Star 22UD
 • Halutec SensorSoft

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Delta) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Mazenzele verklein je de dH waarde van 10,08 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €925.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Mazenzele.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1475 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Buiten deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters starten bij €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1350 en €2250 inclusief inregelen. In het volgende schema tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Mazenzele.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en zonder kosten installateurs, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €60
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €860
Elektronische waterontharderCirca €940
Reinigingszout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudBegint bij €105 per beurt
InstallatiekostenRond de €180
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Mazenzele?
De waterhardheid in Mazenzele bedraagt 10,08 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is gemiddeld 16,91 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Mazenzele.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: een besparing op de energierekening, zacht en fris water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, mooie schone glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie