Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bakkeveen

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Bakkeveen heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal verzamel je handige info aangaande waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.90 dH in Bakkeveen.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals droog haar na het douchen en verwarmingselementen die isoleren.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, betere smaak van water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €290 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BakkeveenWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9243
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lager energieverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Bakkeveen

Wil je definitief afrekenen met droog haar na het douchen of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen installeren een professionele waterontharder. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Opsterland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Bakkeveen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Bakkeveen?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Bakkeveen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een efficiëntere warmteoverdracht en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Bakkeveen heeft een gemeten waterhardheid van 6.90. Dit staat voor matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, lekkere watersmaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Bakkeveen

De waterhardheid van het leidingwater in Bakkeveen is ongeveer 6.90 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bakkeveen-9243

Interessante installaties

 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Erie Maxima Eco15

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Service) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bakkeveen reduceert je de dH waarde van 6.90 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €820.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Bakkeveen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1850 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties starten bij €650, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €1850 inclusief plaatsing. In onderstaande schema check je de actuele kosten van een waterontharder in Bakkeveen.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Zo kan je zonder problemen en snel merken, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €130
Waterontharder (mechanisch)V.a €730
Waterontharder (elektrisch)V.a €1170
Tabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudscontractVanaf €130 op jaarbasis
PlaatsingRond de €270
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Bakkeveen?
De hardheid van het leidingwater in Bakkeveen ligt rond de 6.90 dH. De meting in de provincie Friesland ligt rond de 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijv. verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bakkeveen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie