Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Beetsterzwaag

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, vies water of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.90 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Beetsterzwaag resulteert in kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs bekijk je bruikbare info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 6.90 dH in Beetsterzwaag.
 • Dit kan leiden tot situaties als droge haren na een douchebeurt en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, een zachte huid na bad of douche en het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €225 per jaar.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid BeetsterzwaagHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9244
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Beetsterzwaag

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten of extra zeep en shampoo nodig? Veel huizenbezitters bestellen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, besparen op schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en kalkvrije leidingen. In de gemeente Opsterland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Beetsterzwaag hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Beetsterzwaag?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Beetsterzwaag. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt apparatuur die langer meegaat en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Beetsterzwaag zit met een waterhardheid van 6.90. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Beetsterzwaag

De waterhardheid van het leidingwater in Beetsterzwaag ligt op ong. 6.90 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-beetsterzwaag-9244

Veel gekozen merken

 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Boshuis Duolux plus 150
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Care) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Beetsterzwaag verklein je de dH waarde van 6.90 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €750.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Beetsterzwaag.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot ruim €2275 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontkalkers lopen op vanaf €830 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat ligt qua kosten tussen €1250 en €1825 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Beetsterzwaag.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en vandaag nog installatiebedrijven, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €90
Waterontharder (mechanisch)V.a €730
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1010
Regeneratiezout€15 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenRond de €145 p/jaar
PlaatsingskostenCirca €150
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Beetsterzwaag?
De hardheid van het leidingwater in Beetsterzwaag is circa 6.90 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is plus minus 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor een zachte huid en minder poetsen en boenen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, zacht en fris water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld door een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Beetsterzwaag.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie