Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nij Beets

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Nij Beets heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina tref je waardevolle informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.90 dH in Nij Beets.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als kalk op de lak van de auto en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €325 per 12 maanden.

Thema’s: Waterontharder kooptipsPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Nij BeetsTechnische detailsDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9245
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Nij Beets

Wil je definitief afrekenen met dichtslibbende waterleidingen en witte aanslag op het glaswerk? Meer en meer Hollanders en Belgen plaatsen een slimme waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je hebt minder wasmiddelen nodig, een glanzende vaat en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Opsterland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Nij Beets was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Goede ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Nij Beets?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Nij Beets. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel zacht en fris water en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Nij Beets heeft een gemeten waterhardheid van 6.90. Dit staat voor matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Nij Beets

De waterhardheid van het leidingwater in Nij Beets bedraagt ongeveer 6.90 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-nij-beets-9245

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • BWT Bestsoft 11
 • BWT Rondomat 100M
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • General electric GNOH45KE

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Honeywell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nij Beets voer je de dH waarde terug van 6.90 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €810.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Nij Beets.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €120 voor magnetische ontharders tot zo’n €1850 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk en model, het aantal cilinders en het aantal liter. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van dergelijke installaties lopen op vanaf €850 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem zit ergens tussen de €1450 en €1825 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Nij Beets.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en vandaag nog modellen, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €140
Mechanische waterontharderVanaf €780
Elektrische waterontharderV.a €1030
Zout€50 per 100 kilo
OnderhoudskostenRond de €115 p/jaar
MontageRond de €210
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Nij Beets?
De hardheid van het kraanwater in Nij Beets komt uit op ong. 6.90 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland is circa 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere apparatuur die langer meegaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een fijne douchebeurt, zacht en fris water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Nij Beets.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, een betere smaak van het water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie