Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Luxwoude

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Luxwoude zorgt voor kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website lees je handige informatie over de waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 6.90 dH in Luxwoude.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als kalkaanslag en een hoge energierekening.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, betere smaak van water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €325 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid LuxwoudeTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8405
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Glascorrosie.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Luxwoude

Ben jij ook klaar met droge haren na een douchebeurt en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Steeds meer Nederlanders nemen een slimme waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en smaakvol water en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Opsterland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Luxwoude gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Luxwoude?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Luxwoude. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt smaakvoller water en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Luxwoude heeft een waterhardheid van 6.90. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Luxwoude

De waterhardheid van het leidingwater in Luxwoude is ongeveer 6.90 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-luxwoude-8405

Bekende modellen en merken

 • Delta Rusela
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Boshuis Twin
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • Watercompany Ultrasoft 17

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Whirlpool) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Luxwoude reduceert je de dH waarde van 6.90 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €890.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Luxwoude.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €60 voor magnetische ontharders tot meer dan €2050 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Naast deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders zijn zo’n €770 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1175 en €2125 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder tref je de actuele kosten van een waterontharder in Luxwoude.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en kosteloos experts, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €100
Mechanische waterontharderV.a €660
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1040
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudstarievenVanaf €140 (jaarbasis)
InstallatiekostenRond de €220
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Luxwoude?
De hardheid in Luxwoude is plus minus 6.90 dH. De meting in de provincie Friesland ligt rond de 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je met name een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld a.d.h.v. natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Luxwoude.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lager energieverbruik, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag in de badkamer, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie