Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gorredijk

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.90 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Gorredijk zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier verzamel je uitgebreide informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.90 dH in Gorredijk.
 • Dit is de oorsprong van situaties als glascorrosie en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €330 per 12 maanden.

Snel naar: Waterontharder kooptipsVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid GorredijkHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8401
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Gorredijk

Zit jij in de woning ook met situaties als irritaties aan de huid of bittere smakende thee? Een groeiend aantal huizenbezitters lossen dit op met een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkere watersmaak en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Opsterland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Gorredijk heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Goedkoopste waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Gorredijk?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Gorredijk. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel smaakvoller water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Gorredijk ontvangt een waterhardheid van 6.90. Dit houdt in matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, een zachte huid na bad of douche en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Gorredijk

De waterhardheid van het drinkwater in Gorredijk is 6.90 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-gorredijk-8401

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Delta Onega
 • Erie Maxima Eco26
 • General electric GXOF27KE
 • Kinetico Sumo 1
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Autotrol) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Gorredijk reduceert je de dH waarde van 6.90 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Gorredijk.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2100 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterverzachters starten vanaf €750, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1600 en €1950 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Gorredijk.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en kosteloos installatiebedrijven, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €100
Mechanische waterontharderRond de €660
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1030
Onthardingstabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudscontractRond de €100 op jaarbasis
MontagekostenBegint bij €225
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Gorredijk?
De waterhardheid in Gorredijk ligt op 6.90 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland ligt rond de 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Onder andere geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Gorredijk.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie