Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Langezwaag

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Langezwaag heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina bekijk je waardevolle informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.90 dH in Langezwaag.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals bittere thee koffie en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energiekosten, zacht en fris water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €265 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LangezwaagHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8404
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Besparing op de energierekening.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een erg droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Langezwaag

Wil je definitief afrekenen met irritaties aan de huid en hoog shampoo/zeepverbruik? Een groeiend aantal Nederlanders lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een glanzende vaat en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Opsterland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Langezwaag heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Beste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Langezwaag?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Langezwaag. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot water met een lekkere smaak en textiel dat minder snel slijt. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Langezwaag kent een waterhardheid van 6.90. Samengevat: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Opmerking: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Langezwaag

De waterhardheid van het leidingwater in Langezwaag is 6.90 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-langezwaag-8404

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Delta Ontario duplex
 • Amysoft E-300
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Kinetico Mini KB
 • Erie Softline Eco15

Zo werkt een waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Honeywell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Langezwaag verlaag je de dH waarde van 6.90 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €970.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Langezwaag.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €80 voor magnetische ontharders tot wel €1825 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en het aantal liter. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van deze systemen starten bij €780, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1350 en €1700 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Langezwaag.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Zo kan je gemakkelijk supersnel experts, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €95
Waterontharder (mechanisch)V.a €890
Waterontharder (elektrisch)Circa €940
Regeneratiezout€25 per 50 kilo
OnderhoudskostenRond de €130 per jaar
InstallatieCirca €190
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Langezwaag?
De waterhardheid in Langezwaag is circa 6.90 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is circa 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor lagere stookkosten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. prettige douchebeurt, smaakvol water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Langezwaag.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie