Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lippenhuizen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.90 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Lippenhuizen leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten check je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 6.90 dH in Lippenhuizen.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld veel schoonmaken en verstopte leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn structureel lagere energiekosten, zachter wasgoed en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €330 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid LippenhuizenHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8408
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lager energieverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Lippenhuizen

Heb jij genoeg van irritaties aan de huid en/of minder lekker water uit de kraan? Een toenemende groep Nederlanders nemen een elektrische waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, het textiel gaat langer mee en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Opsterland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Lippenhuizen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goedkoopste waterontharder.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Lippenhuizen?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Lippenhuizen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Lippenhuizen ontvangt een waterhardheid van 6.90. Samengevat: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld apparatuur die langer meegaat, verminderde eczeem klachtenen textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Lippenhuizen

De waterhardheid van het leidingwater in Lippenhuizen is 6.90 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-lippenhuizen-8408

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Detandt-Simon Futura 25
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Mooiwater Compact
 • Ecowater Galaxy VDR25

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Pallas) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Lippenhuizen reduceert je de dH waarde van 6.90 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €760.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Lippenhuizen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot wel €2000 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Naast deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers beginnen bij €810 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1625 en €1775 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Lippenhuizen.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Zo kan je gemakkelijk en gratis monteurs, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €150
Mechanische waterontharderCirca €880
Elektrische waterontharderBegint bij €940
Onthardingstabletten€15 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €115 per jaar
InstallatieV.a €200
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Lippenhuizen?
De hardheid in Lippenhuizen is grofweg 6.90 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland is doorgaans 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lippenhuizen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere stookkosten, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie