Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hemrik

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Hemrik maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website bekijk je bruikbare informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 6.90 dH in Hemrik.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals veel schoonmaakwerk en een inefficiënte CV-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €260 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HemrikZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8409
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Hemrik

Heb jij genoeg van irritaties aan de huid en strepen op je ruiten? Een groeiend aantal huizenbezitters installeren een betrouwbare waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, geen strepen meer op glas en lak, water met een lekkere smaak en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Opsterland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Hemrik wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hemrik?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Hemrik. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt zacht en smaakvol water en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Hemrik heeft een gemeten waterhardheid van 6.90. Concreet: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Hemrik

De waterhardheid van het drinkwater in Hemrik ligt op ong. 6.90 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-hemrik-8409

Vaak geplaatste ontharders

 • Detandt-Simon Primo 12
 • Erie Slimline Eco30
 • Remon Waterontharders Tisa
 • Delta Ontario duplex
 • Ecowater ESM15 CE+

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Soft) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hemrik reduceert je de dH waarde van 6.90 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het waterverbruik, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €780.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Hemrik.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €85 voor magnetische ontharders tot zo’n €1400 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontkalkers starten vanaf €760 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €1750 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Hemrik.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en vandaag nog modellen, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €160
Mechanische waterontharderV.a €860
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €930
Zouttabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudscontractC.a. €100 (jaarbasis)
InstallatiekostenV.a €275
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Hemrik?
De hardheid van het water in Hemrik bedraagt 6.90 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hemrik.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, smaakvoller water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag in de badkamer, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie