Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oosterblokker

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Oosterblokker leidt tot kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier vind je praktische informatie met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Oosterblokker.
 • Hierdoor ontstaan onder andere een droge huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €290 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid OosterblokkerWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1696
Gem. Gasverbruik M31560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een glanzende vaat.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oosterblokker

Heb je in huis last van droge haren na een douchebeurt of eindeloos schoonmaken? Veel Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en kalkvrije leidingen. In de gemeente Drechterland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Oosterblokker was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Oosterblokker?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Oosterblokker. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt zachter wasgoed en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Oosterblokker ontvangt een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Oosterblokker

De waterhardheid van het leidingwater in Oosterblokker is ongeveer 6.00 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-oosterblokker-1696

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Detandt-Simon Primo 25
 • BWT AQA Perla 20
 • BWT AQA smart C
 • North Star 20ED
 • Remon Waterontharders Angara

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Oosterblokker reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €930.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Oosterblokker.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €155 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2275 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Behalve deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €760, exclusief installatiekosten. Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €1750 incl. installatie. In het volgende schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Oosterblokker.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en gratis installatiebedrijven, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €80
Waterontharder (mechanisch)V.a €720
Elektronische waterontharderV.a €1080
Onthardingstabletten€40 per 75 kg
OnderhoudstarievenVanaf €135 p/jaar
MontagekostenC.a. €250
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Oosterblokker?
De waterhardheid in Oosterblokker is circa 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals structureel lagere energiekosten en textiel slijt minder snel.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oosterblokker.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie