Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schellinkhout

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Schellinkhout leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Schellinkhout.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals huidirritaties en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €340 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid SchellinkhoutTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1697
Gem. Gasverbruik M31560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Schellinkhout

Heb je in huis last van dichtgeslibde leidingen of strepen op je ruiten? Meer en meer Hollanders en Belgen kiezen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkere watersmaak en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Drechterland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Schellinkhout heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Professionele waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Schellinkhout?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Schellinkhout. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een lager energieverbruik en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Schellinkhout zit met een waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, fris kraanwater en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Schellinkhout

De waterhardheid van het water in Schellinkhout bedraagt circa 6.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-schellinkhout-1697

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Digisoft EC-500
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Erie Softline Eco20
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB

Hoe werkt de waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als BWT) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Schellinkhout voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een acceptabele 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €830.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Schellinkhout.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €90 voor magnetische ontharders tot ruim €1550 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Buiten deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers beginnen bij €750, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1625 en €1800 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Schellinkhout.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Via die service kan jij makkelijk snel vakmannen, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €145
Mechanische waterontharderVanaf €880
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1100
Onthardingszout€50 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €110 p/jaar
InstallatieV.a €180
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Schellinkhout?
De hardheid van het leidingwater in Schellinkhout is grofweg 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland is gemiddeld 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere een glanzende vaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. O.a. een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Schellinkhout.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie