Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Blokker

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, smerig water of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Blokker heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl vind je uitgebreide info aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Blokker.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals een witte aanslag op het glaswerk en verwarmingselementen die isoleren.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lager stroom- en gasverbruik, water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €265 per 12 maanden.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid BlokkerWerkingInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHoorn
Postcode1695
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Blokker

Heb je last van huidirritaties en/of veel schoonmaakproducten nodig? Flink wat huishoudens lossen dit op met een slimme waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Hoorn kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Blokker was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Blokker?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Blokker. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Blokker zit met een waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn kalkvrije leidingen, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Blokker

De waterhardheid van het leidingwater in Blokker is ongeveer 6.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-blokker-1695

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Detandt-Simon Primo 20
 • Delta Arenal
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Lubron Easysoft 750 SXT2

Zo werkt een waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Siata) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Blokker minimaliseer je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Blokker.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €70 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1425 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €680 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1150 en €1950 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Blokker.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk snel monteurs, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €80
Waterontharder (mechanisch)V.a €720
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1170
Onthardingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudskostenVanaf €135 p/jaar
PlaatsingskostenVanaf €275
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Blokker?
De waterhardheid in Blokker komt uit op ong. 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, smaakvol water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is nodig voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Blokker.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, niet langer last van kalkaanslag, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie