Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zandvoorde

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterverzachter in Zandvoorde heeft als doel water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs vind je handige info over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 22,40 dH in Zandvoorde.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld slecht werkende huishoudelijke apparaten en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €260 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid ZandvoordeHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteOostende
Postcode8400
Gem. Gasverbruik M31.500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3450 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Zandvoorde

Ben jij ook klaar met verstopte leidingen en/of onnodig poets- en boenwerk? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren plaatsen een betrouwbare waterontkalker. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Oostende opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Zandvoorde hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Goede waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Zandvoorde?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Zandvoorde. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een lagere energierekening en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Zandvoorde kent een waterhardheid van 22,40. Definitie: Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, heerlijk zachte kleding en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Zandvoorde

De waterhardheid van het drinkwater in Zandvoorde bedraagt ongeveer 22,40 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-zandvoorde-8400

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Erie Maxima Eco11
 • BWT Bestsoft 11
 • Amysoft C-100
 • Waterboss 900

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterverzachters (van bijv. North Star) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Zandvoorde voer je de dH waarde terug van 22,40 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Zandvoorde.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €160 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1825 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1625 en €2100 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Zandvoorde.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze vergelijker en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder gedoe snel installatiebedrijven, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €55
Waterontharder (mechanisch)V.a €670
Elektronische waterontharderRond de €1110
Zouttabletten€30 per 50 kg
OnderhoudCirca €100 (jaarbasis)
MontageRond de €150
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Zandvoorde?
De waterhardheid in Zandvoorde is gemiddeld 22,40 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen komt uit op ongeveer 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zandvoorde.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie