Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Broekland

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Broekland zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal check je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.40 dH in Broekland.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals apparaten die slecht werken en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €270 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BroeklandWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8107
Gem. Gasverbruik M31550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.40 dH

De voordelen van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Broekland

Heb je in huis last van een te hoge stroomrekening of minder lekker water uit de kraan? Flink wat huizenbezitters kiezen een goede waterontharder. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Raalte zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Broekland was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Milieuvriendelijke ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Broekland?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Broekland. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Broekland ontvangt een waterhardheid van 6.40. Concreet: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere apparatuur gaat langer mee, water met een lekkere smaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Broekland

De waterhardheid van het drinkwater in Broekland is 6.40 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,23 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-broekland-8107

Veel gekozen merken

 • Apic Melite
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Apic Melite

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Honeywell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Broekland reduceert je de dH waarde van 6.40 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €900.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Broekland.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €160 voor magnetische ontharders tot een slordige €1750 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters starten vanaf €710 (zonder installatiewerk). Een goed systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1600 en €2225 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Broekland.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men gemakkelijk supersnel experts, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €70
Waterontharder (mechanisch)Rond de €750
Elektronische waterontharderVanaf €1010
Zout€15 per 25 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €120 per beurt
InstallatieCirca €190
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Broekland?
De hardheid van het water in Broekland schatten we op 6.40 dH. De waarde in de provincie Overijssel ligt op 7.12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Broekland.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie