Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuw Heeten

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Nieuw Heeten zorgt voor kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina check je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 6.40 dH in Nieuw Heeten.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €335 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Nieuw HeetenTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8112
Gem. Gasverbruik M31550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.40 dH

Pluspunten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere energiekosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Nieuw Heeten

Heb jij genoeg van een inefficiënte hr-ketel en veel schoonmaakwerk? Veel Nederlanders installeren een betrouwbare waterontharder. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, geen strepen meer op glas en lak, zachtere was en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Raalte vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Nieuw Heeten heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding verzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Nieuw Heeten?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nieuw Heeten. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot fris kraanwater en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Nieuw Heeten heeft een geschatte waterhardheid van 6.40. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere lager energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Nieuw Heeten

De waterhardheid van het leidingwater in Nieuw Heeten ligt op ong. 6.40 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,23 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuw-heeten-8112

Vaak gekozen modellen

 • Apic Zetes
 • Puricom Stratos HE15
 • Aquarex IMP Pro 18
 • Kinetico Essential 8
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Whirlpool) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nieuw Heeten reduceer je de dH waarde van 6.40 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €970.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Nieuw Heeten.

Reken af met kalk!

Kom in contact met product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2175 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het model, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €840, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1125 en €1825 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Nieuw Heeten.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Zo kan je moeiteloos en snel vakmannen, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €80
Waterontharder (mechanisch)Circa €670
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1210
Zout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €85 (jaarbasis)
MontageCirca €220
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Nieuw Heeten?
De hardheid van het water in Nieuw Heeten is circa 6.40 dH. De waarde in de provincie Overijssel is grofweg 7.12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Nieuw Heeten.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie