Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heeten

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Heeten resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier vind je belangrijke info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 6.40 dH in Heeten.
 • Hierdoor ontstaan problemen als kalkstrepen op glas en lak en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €315 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid HeetenHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8111
Gem. Gasverbruik M31550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.40 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Heeten

Heb jij genoeg van droge haren na een douchebeurt of witte aanslag op het glaswerk? Meer en meer woningeigenaren lossen dit op met een professionele waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, geen strepen meer op glas en lak, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Raalte vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Heeten hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Professionele verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Heeten?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Heeten. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een lagere energierekening en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Heeten heeft een geschatte waterhardheid van 6.40. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Denk aan een besparing op de energierekening, heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Heeten

De waterhardheid van het water in Heeten ligt op ong. 6.40 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,23 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-heeten-8111

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • Apic Heracles junior
 • Bayard Tenera 14
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • Waterluxe Duo 7
 • Euro Combi compact 10

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tubilite) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Heeten minimaliseer je de dH waarde van 6.40 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Heeten.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €75 voor magnetische ontharders tot ruim €1725 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Behalve deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €740 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1325 en €2025 inclusief inregelen. In de tabel hieronder achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Heeten.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en vandaag nog merken, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €55
Mechanische waterontharderCirca €720
Elektrische waterontharderRond de €1120
Zout€15 voor 25 kg
OnderhoudBegint bij €160 per 12 maanden
PlaatsingskostenBegint bij €150
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Heeten?
De waterhardheid in Heeten is om en nabij de 6.40 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel is circa 7.12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag in de badkamer.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen via een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Heeten.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie