Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Mariënheem

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.40 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Mariënheem leidt tot water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl tref je handige informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.40 dH in Mariënheem.
 • Dit kan zorgen voor situaties als wit uitslaande wanden en tegels en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, minder huidproblemen en huidirritaties en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €295 per jaar.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid MariënheemHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8106
Gem. Gasverbruik M31550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.40 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een erg droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Mariënheem

Wil jij ook af van apparaten die slecht werken en/of te veel schoonmaken? Veel huizenbezitters nemen een professionele waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, kleding en ander textiel gaat langer mee en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Raalte zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Mariënheem heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Aanbieding ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Mariënheem?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Mariënheem. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Mariënheem zit met een waterhardheid van 6.40. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Mariënheem

De waterhardheid van het drinkwater in Mariënheem is om en nabij de 6.40 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,23 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-marienheem-8106

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Amysoft E-300
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • General electric GE-45HF
 • Culligan Global Cabinet
 • Watergenius Blue Line Max

Hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Kenmore) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Mariënheem verklein je de dH waarde van 6.40 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €975.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Mariënheem.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1900 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontkalkers lopen op vanaf €800 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1650 en €1975 inclusief inregelen. In het volgende schema achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Mariënheem.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en snel specialisten, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €95
Waterontharder (mechanisch)Circa €670
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1160
Zouttabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €120 (jaarbasis)
MontageRond de €220
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Mariënheem?
De hardheid van het leidingwater in Mariënheem is gemiddeld 6.40 dH. De waarde in de provincie Overijssel ligt rond de 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere een besparing op de energierekening en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Mariënheem.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie