Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Luttenberg

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Luttenberg heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina tref je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.40 dH in Luttenberg.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere koffie thee dat bitter smaakt en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €325 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid LuttenbergFunctioneringKostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8105
Gem. Gasverbruik M31550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Luttenberg

Heb jij genoeg van een te hoge stroomrekening en/of onnodig poets- en boenwerk? Steeds meer Nederlanders plaatsen een betrouwbare waterontharder. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, lekkerdere koffie en thee en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Raalte werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Luttenberg hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele ontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Luttenberg?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Luttenberg. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een gunstigere energierekening en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Luttenberg heeft een waterhardheid van 6.40. Concreet: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere energierekening, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Luttenberg

De waterhardheid van het water in Luttenberg bedraagt ongeveer 6.40 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,23 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-luttenberg-8105

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Amysoft E-200
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • North Star 20ED
 • Aquarex IMP Pro 14

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pallas) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Luttenberg reduceer je de dH waarde van 6.40 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €775.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Luttenberg.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2075 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in dergelijke installaties starten vanaf €770, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1200 en €1825 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Luttenberg.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Zo kan men gemakkelijk supersnel monteurs, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €110
Waterontharder (mechanisch)Circa €860
Waterontharder (elektronisch)Circa €1020
Onthardingstabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudskostenVanaf €155 per jaar
PlaatsingRond de €260
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Luttenberg?
De hardheid van het kraanwater in Luttenberg komt uit op ong. 6.40 dH. Het gemiddelde in de provincie Overijssel ligt rond de 7.12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere efficiëntere verwarming en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. O.a. een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Luttenberg.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie