Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Meedhuizen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Meedhuizen zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs check je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12.50 dH in Meedhuizen.
 • Hierdoor ontstaan situaties als kalkstrepen op ramen en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €270 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid MeedhuizenTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9937
Gem. Gasverbruik M31560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere stookkosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Meedhuizen

Heb jij genoeg van een te hoge stroomrekening en bittere thee en koffie? Veel mensen plaatsen een goede waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Delfzijl zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Meedhuizen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Goedkoopste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Meedhuizen?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Meedhuizen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid na bad of douche en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Meedhuizen heeft een gemeten waterhardheid van 12.50. Dit staat voor hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en het textiel gaat langer mee.
 • Uit de test: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Meedhuizen

De waterhardheid van het leidingwater in Meedhuizen bedraagt ongeveer 12.50 dH. Dit houdt in dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-meedhuizen-9937

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Erie Maxima Eco32
 • BWT AQA Perla 10

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Autotrol) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Meedhuizen voer je de dH waarde terug van 12.50 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout hangt af van aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een interessant tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €920.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Meedhuizen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €120 voor magnetische ontharders tot meer dan €2300 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterontkalkers starten bij €670 (montage niet inbegrepen). Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1325 en €2050 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Meedhuizen.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan je eenvoudig snel experts, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €160
Mechanische waterontharderC.a. €830
Elektronische waterontharderCirca €1020
Regeneratiezout€30 per 50 kilo
OnderhoudskostenV.a €135 op jaarbasis
MontageVanaf €240
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Meedhuizen?
De waterhardheid in Meedhuizen is om en nabij de 12.50 dH. De meting in de provincie Groningen is ongeveer 10.79 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen structureel lagere energiekosten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld door een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Meedhuizen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lager energieverbruik, zacht en smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van droge huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie