Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Farmsum

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Farmsum heeft als doel kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl lees je bruikbare info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 12.50 dH in Farmsum.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals strepen op je ruiten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, zachter wasgoed en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €350 per 12 maanden.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid FarmsumFunctioneringKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9936
Gem. Gasverbruik M31560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op de ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Farmsum

Ben jij ook klaar met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of veel schoonmaakwerk? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters lossen dit op met een slimme waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, zijdezachte kleding en huid en een lagere energierekening. In de gemeente Delfzijl kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Farmsum wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Beste waterverzachter.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Farmsum?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Farmsum. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor zachter wasgoed en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Farmsum heeft een gemeten waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Farmsum

De waterhardheid van het drinkwater in Farmsum ligt op ong. 12.50 Duitse graden. Dit houdt in dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-farmsum-9936

Populaire merken en modellen

 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • General electric GE-26HI

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Durlem) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Farmsum verklein je de dH waarde van 12.50 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €830.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Farmsum.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €75 voor magnetische ontharders tot meer dan €1575 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en de omvang van het systeem. Buiten deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterontkalkers starten bij €810 (zonder installatiewerk). Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €1850 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Farmsum.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en gratis modellen, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Mechanische waterontharderRond de €870
Elektrische waterontharderBegint bij €1070
Zout€15 per 25 kilo
OnderhoudstarievenRond de €160 per jaar
PlaatsingCirca €250
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Farmsum?
De hardheid van het water in Farmsum is ongeveer 12.50 dH. De meting in de provincie Groningen is om en nabij de 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan prettige douchebeurt, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld via de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Farmsum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, zacht en fris water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie