Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Moergestel

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.26 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Moergestel maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs vind je waardevolle info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 5.26 dH in Moergestel.
 • Dit kan leiden tot situaties als bittere thee en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht, kleding die langer mooi blijft en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €220 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid MoergestelHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOisterwijk
Postcode5066
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34100 kWh
Gem. Waterhardheid5.26 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Moergestel

Ben jij ook klaar met een erg droge huid en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een groot deel van de huishoudens plaatsen een innovatieve waterontharder. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Oisterwijk kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Moergestel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Moergestel?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Moergestel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een beter presterende CV-ketel en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Moergestel ontvangt een waterhardheid van 5.26. Dit houdt in zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. efficiëntere verwarming, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Moergestel

De waterhardheid van het leidingwater in Moergestel is 5.26 dH. Men zegt dan ook wel dat het water zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 5.26 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,98 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-moergestel-5066

Interessante installaties

 • Watertotaal Euro Twin 60
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • BWT AQA smart C
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Erie Slimline Eco17

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Soft) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Moergestel verklein je de dH waarde van 5.26 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €775.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Moergestel.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €140 voor een magnetische ontharder tot wel €1475 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontharders starten vanaf €650 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1450 en €2000 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Moergestel.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en direct installatiebedrijven, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €65
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €700
Elektrische waterontharderCirca €900
Tabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudscontractCirca €85 per jaar
PlaatsingskostenC.a. €225
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Moergestel?
De hardheid van het water in Moergestel is circa 5.26 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als apparatuur die langer meegaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het comfort. Onder andere verminderde eczeem klachten, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld via geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Moergestel.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, de huid voelt zachter aan, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie