Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Berkel-Enschot

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, smerig water of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.89 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Berkel-Enschot heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl lees je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 6.89 dH in Berkel-Enschot.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld aanslag op servies en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: een beter presterende CV-ketel, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €230 per 12 maanden.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Berkel-EnschotTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteTilburg
Postcode5057
Gem. Gasverbruik M3870 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid6.89 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Berkel-Enschot

Heb jij genoeg van droge haren na een douchebeurt of onnodig poets- en boenwerk? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen een slimme waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachtere was en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Tilburg zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Berkel-Enschot hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Voordeligste verzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Berkel-Enschot?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Berkel-Enschot. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel ren glanzende vaat en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Berkel-Enschot kent een waterhardheid van 6.89. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Berkel-Enschot

De waterhardheid van het drinkwater in Berkel-Enschot is om en nabij de 6.89 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.89 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,62 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-berkel-enschot-5057

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Twin 25
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • 038waterontharder Compact 14
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Delta) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Berkel-Enschot verlaag je de dH waarde van 6.89 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het waterverbruik, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €790.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Berkel-Enschot.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €140 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2175 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers starten bij €650 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1225 en €2000 incl. installatie. In onderstaande schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Berkel-Enschot.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en direct monteurs, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €65
Mechanische waterontharderV.a €770
Waterontharder (elektrisch)C.a. €940
Onthardingszout€15 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €80 p/jaar
PlaatsingskostenCirca €150
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Berkel-Enschot?
De hardheid van het leidingwater in Berkel-Enschot ligt op 6.89 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant komt uit op ongeveer 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Berkel-Enschot.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie