Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heukelom

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.26 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Heukelom resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier bekijk je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 5.26 dH in Heukelom.
 • Dit is de oorsprong van situaties als koffie thee dat bitter smaakt en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €285 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid HeukelomWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOisterwijk
Postcode5066
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34100 kWh
Gem. Waterhardheid5.26 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Smaakvol water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Heukelom

Heb je last van droog haar na het douchen en eindeloos schoonmaken? Veel mensen kiezen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder zeep en wasmiddel nodig, kleding en ander textiel gaat langer mee en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Oisterwijk werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Heukelom gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Duurzame verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Heukelom?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Heukelom. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot zacht en smaakvol water en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Heukelom heeft een waterhardheid van 5.26. Dit staat voor zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan lagere energierekening, smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Heukelom

De waterhardheid van het leidingwater in Heukelom is 5.26 dH. Dit houdt in dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 5.26 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,98 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-heukelom-5066

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Twin 40
 • Watertotaal Euro Twin 14
 • Apic Zetes
 • Watergenius Blue Line Basic
 • Delta Rusela

Zo werkt een waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Ecowater) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Heukelom reduceer je de dH waarde van 5.26 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Heukelom.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2275 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Naast deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontkalkers lopen op vanaf €810, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1325 en €2050 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Heukelom.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en direct experts, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €135
Mechanische waterontharderVanaf €790
Elektronische waterontharderC.a. €900
Tabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudstarievenRond de €110 p/jaar
InstallatiekostenBegint bij €210
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Heukelom?
De hardheid in Heukelom is gemiddeld 5.26 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant ligt op 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Heukelom.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie