Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eindhoven

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5.66 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Eindhoven heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website tref je waardevolle info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 5.66 dH in Eindhoven.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals droog haar na het douchen en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €300 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid EindhovenTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEindhoven
Postcode5631
Gem. Gasverbruik M31210 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26100 kWh
Gem. Waterhardheid5.66 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een zachte huid.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Eindhoven

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen of kalk op de lak van de auto? Flink wat mensen nemen een slimme waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Eindhoven vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Eindhoven gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Eindhoven?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Eindhoven. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Eindhoven ontvangt een waterhardheid van 5.66. Dit houdt in zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Eindhoven

De waterhardheid van het water in Eindhoven bedraagt circa 5.66 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.66 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,12 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-eindhoven-5631

Vaak gekozen modellen

 • Halutec SensorSoft
 • Kinetico Premier Compact HE
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Hattem BLU B65

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Autotrol) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Eindhoven voer je de dH waarde terug van 5.66 naar een fijne 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €970.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Eindhoven.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Van €50 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2000 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Behalve deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontharders starten vanaf €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €2050 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Eindhoven.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Zo kan men gemakkelijk en snel installatiebedrijven, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €160
Mechanische waterontharderV.a €790
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €970
Zouttabletten€30 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €140 (jaarbasis)
MontageVanaf €160
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Eindhoven?
De waterhardheid in Eindhoven ligt op 5.66 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant schatten we op 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals gunstig energieverbruik en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een minder droge huid, zacht en fris water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Eindhoven.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie