Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Geldrop-Mierlo

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.22 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Geldrop-Mierlo leidt tot kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten tref je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.22 dH in Geldrop-Mierlo.
 • Dit kan leiden tot situaties als strepen op je ruiten en matig presterende cv installaties.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, zacht en fris water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €350 per jaar.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid Geldrop-MierloWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
Postcode5664
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid6.22 dH

Pluspunten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Geldrop-Mierlo

Heb je in huis last van een onnodig hoge energierekening en apparatuur dat te snel stuk gaat? Flink wat huizenbezitters installeren een innovatieve waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, heerlijk zachte kleding en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Geldrop-Mierlo zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Geldrop-Mierlo wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goede ontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Geldrop-Mierlo?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Geldrop-Mierlo. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Geldrop-Mierlo ontvangt een waterhardheid van 6.22. Definitie: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Geldrop-Mierlo

De waterhardheid van het drinkwater in Geldrop-Mierlo bedraagt ongeveer 6.22 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.22 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-geldrop-mierlo-5664

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • Delta Onega
 • Erie Softline Eco20

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Delta) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Geldrop-Mierlo reduceert je de dH waarde van 6.22 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €850.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Geldrop-Mierlo.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €155 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1950 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Buiten deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €1950 (met montage inbegrepen). In het volgende schema check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Geldrop-Mierlo.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Open de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en direct vakmannen, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €150
Mechanische waterontharderV.a €880
Elektronische waterontharderC.a. €920
Zouttabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudskostenVanaf €150 (jaarbasis)
MontagekostenVanaf €225
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Geldrop-Mierlo?
De hardheid van het kraanwater in Geldrop-Mierlo is ongeveer 6.22 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor efficiëntere verwarming en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een minder droge huid, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het hars schoongespoeld door natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Geldrop-Mierlo.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag in de badkamer, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie