Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nuenen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.22 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Nuenen zorgt voor kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten bekijk je waardevolle info over de waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.22 dH in Nuenen.
 • Dit is de oorsprong van situaties als geïrriteerde huid en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn lager stroom- en gasverbruik, zachter wasgoed en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €230 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid NuenenWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteNuenen, Gerwen en Nederwetten
Postcode5672
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33200 kWh
Gem. Waterhardheid6.22 dH

Het effect van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Nuenen

Heb jij genoeg van een droge, geïrriteerde huid en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een groeiend aantal woningeigenaren plaatsen een goede waterontharder. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Nuenen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding verzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nuenen?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nuenen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en textiel en kleding die langer mooi blijven. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Nuenen heeft een gemeten waterhardheid van 6.22. Definitie: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Nuenen

De waterhardheid van het water in Nuenen is 6.22 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.22 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,71 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-nuenen-5672

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Ecowater ESM15 CE+
 • Amysoft C-300
 • Delta Duplex unit
 • Hattem BLU B65

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Autotrol) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nuenen voer je de dH waarde terug van 6.22 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €925.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Nuenen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €100 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1600 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van deze systemen starten vanaf €770, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1650 en €2050 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel vind je de actuele kosten van een waterontharder in Nuenen.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en snel experts, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €55
Waterontharder (mechanisch)Rond de €660
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1060
Tabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €100 op jaarbasis
InstallatiekostenBegint bij €270
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Nuenen?
De hardheid van het water in Nuenen is circa 6.22 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is ongeveer 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Zoals minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nuenen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie