Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westergeest

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, vies water of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Westergeest resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs check je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 6.30 dH in Westergeest.
 • Dit is de oorsprong van situaties als aanslag op servies en dichtgeslibde leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €305 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid WestergeestTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9295
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Westergeest

Heb je last van rendementsverlies van verwarming en onnodig veel schoonmaken? Een toenemende groep mensen bestellen een betrouwbare waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Noardeast-Fryslân vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Westergeest heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Professionele waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Westergeest?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Westergeest. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot ren glanzende vaat en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Westergeest heeft een gemeten waterhardheid van 6.30. Samengevat: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Westergeest

De waterhardheid van het leidingwater in Westergeest is ongeveer 6.30 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-westergeest-9295

Veel gekozen merken

 • Erie Maxima Eco11
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • AEG 26 L
 • Erie Maxima Eco32
 • Lubron Easysoft 1700 Classic

Zo werkt een waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua-o-Matic) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Westergeest minimaliseer je de dH waarde van 6.30 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €960.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Westergeest.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €140 voor een magnetische ontharder tot ruim €1850 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Buiten deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontharders starten bij €780 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat zit ergens tussen de €1625 en €2000 inclusief inregelen. In onderstaande schema bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Westergeest.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Zo kan men makkelijk en gratis specialisten, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €50
Mechanische waterontharderVanaf €890
Waterontharder (elektronisch)Rond de €930
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudRond de €140 op jaarbasis
PlaatsingskostenBegint bij €200
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Westergeest?
De hardheid van het water in Westergeest is doorgaans 6.30 dH. De waarde in de provincie Friesland ligt op 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen strepen meer op glas en lak.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is essentieel voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Westergeest.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie