Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Augsbuurt

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Augsbuurt heeft als doel water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website tref je belangrijke info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.30 dH in Augsbuurt.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als droog haar na het douchen en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €280 per jaar.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid AugsbuurtFunctioneringKostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9292
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachter wasgoed.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Augsbuurt

Ben jij ook klaar met een droge huid en bittere smakende thee? Flink wat woningeigenaren installeren een goede waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachter wasgoed en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Noardeast-Fryslân werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Augsbuurt heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Professionele waterverzachter.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Augsbuurt?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Augsbuurt. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid na bad of douche en textiel dat langer mee gaat. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Augsbuurt heeft een waterhardheid van 6.30. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Augsbuurt

De waterhardheid van het drinkwater in Augsbuurt is 6.30 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-augsbuurt-9292

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Erie Softline Eco15
 • Kinetico Kube 6
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • General electric GE-18C
 • Boshuis Combilux plus 400

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Durlem) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Augsbuurt verklein je de dH waarde van 6.30 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €870.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Augsbuurt.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €170 voor magnetische ontharders tot meer dan €2325 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en het vermogen. In aanvulling op deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontharders beginnen bij €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1300 en €2175 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Augsbuurt.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en kosteloos monteurs, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €105
Mechanische waterontharderV.a €780
Waterontharder (elektronisch)V.a €1180
Onthardingszout€30 per 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €155 (jaarbasis)
MontagekostenC.a. €160
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Augsbuurt?
De waterhardheid in Augsbuurt is grofweg 6.30 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals verminderde eczeem klachten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan een zachte huid, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Augsbuurt.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, een lekkere watersmaak, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie