Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kollumerpomp

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Kollumerpomp heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website vind je uitgebreide informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.30 dH in Kollumerpomp.
 • Hierdoor ontstaan problemen als droge haren na een douchebeurt en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, zacht en smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €215 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid KollumerpompHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9293
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere energierekening.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Aanslag op servies.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Kollumerpomp

Zit jij in de woning ook met situaties als een inefficiënte hr-ketel en/of kalk op de lak van de auto? Steeds meer huizenbezitters kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Noardeast-Fryslân vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Kollumerpomp hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Kollumerpomp?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Kollumerpomp. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Kollumerpomp heeft een waterhardheid van 6.30. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, verminderde eczeem klachtenen een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Kollumerpomp

De waterhardheid van het drinkwater in Kollumerpomp is ongeveer 6.30 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-kollumerpomp-9293

Interessante installaties

 • Erie Softline Eco20
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • BWT Rondomat 25M
 • Ecowater ESM25 CE+

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aquacell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Kollumerpomp voer je de dH waarde terug van 6.30 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €975.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Kollumerpomp.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €165 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1400 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties zijn zo’n €790, exclusief installatiekosten. Een slim systeem zit ergens tussen de €1100 en €1850 incl. installatie. In het volgende schema bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Kollumerpomp.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder gedoe en kosteloos installateurs, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €120
Mechanische waterontharderV.a €790
Elektrische waterontharderRond de €920
Onthardingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractRond de €155 per jaar
PlaatsingBegint bij €210
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Kollumerpomp?
De waterhardheid in Kollumerpomp is doorgaans 6.30 dH. De waarde in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het comfort. O.a. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt via natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kollumerpomp.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie