Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Reitsum

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, smerig water of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Reitsum leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website vind je handige info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 6.30 dH in Reitsum.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals kalk op de lak van de auto en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, water met een lekkere smaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €335 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid ReitsumHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9175
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lagere energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Reitsum

Wil jij ook af van een droge huid en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Meer en meer mensen lossen dit op met een professionele waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Noardeast-Fryslân werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Reitsum gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Waterverzachter informatie.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Reitsum?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Reitsum. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Reitsum zit met een waterhardheid van 6.30. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, betere smaak van water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Reitsum

De waterhardheid van het drinkwater in Reitsum ligt op ong. 6.30 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-reitsum-9175

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Delta Duplex duet
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • General electric GNOH45KE
 • North Star 40ED
 • Ecowater Galaxy VDR30

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Kenmore) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Reitsum voer je de dH waarde terug van 6.30 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €830.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Reitsum.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €90 voor magnetische ontharders tot een slordige €1525 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in deze systemen lopen op vanaf €730 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1300 en €1725 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Reitsum.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Zo kan je gemakkelijk snel merken, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €105
Mechanische waterontharderC.a. €700
Elektronische waterontharderRond de €1070
Tabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudCirca €150 per beurt
InstallatiekostenVanaf €225
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Reitsum?
De waterhardheid in Reitsum is grofweg 6.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is plus minus 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals lagere stookkosten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Zoals minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Reitsum.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie