Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ginnum

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Ginnum zorgt voor water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website check je bruikbare info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.30 dH in Ginnum.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als veel schoonmaakwerk en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €345 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GinnumHoe werkt het?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9174
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Ginnum

Heb jij genoeg van een onnodig hoge energierekening of glascorrosie? Een groot deel van de mensen bestellen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkere watersmaak en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Noardeast-Fryslân opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Ginnum heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Waterontharder informatie.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ginnum?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Ginnum. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een gunstigere energierekening en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Ginnum zit met een waterhardheid van 6.30. Samengevat: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Ginnum

De waterhardheid van het drinkwater in Ginnum bedraagt circa 6.30 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-ginnum-9174

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Duplex compact
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • 038waterontharder Compact 20
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Euro Twin 14

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Delta) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Ginnum verlaag je de dH waarde van 6.30 naar een zachte 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €900.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Ginnum.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €120 voor magnetische ontharders tot een slordige €1500 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Buiten deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontkalkers zijn zo’n €730 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie zit ergens tussen de €1100 en €2025 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Ginnum.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en kosteloos specialisten, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €65
Mechanische waterontharderCirca €890
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1060
Onthardingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudscontractVanaf €115 op jaarbasis
InstallatiekostenCirca €225
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Ginnum?
De hardheid in Ginnum is doorgaans 6.30 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is gemiddeld 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als lager energieverbruik en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet kopen voor het comfort. O.a. prettige douchebeurt, zacht en fris water, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Ginnum.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, fris kraanwater, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie