Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hegebeintum

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Hegebeintum maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs vind je nuttige info info over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 6.30 dH in Hegebeintum.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als huidirritaties en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een beter presterende CV-ketel, kleding en ander textiel gaat langer mee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €340 op jaarbasis.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid HegebeintumTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9173
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lager energieverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Hegebeintum

Ben jij ook klaar met irritaties aan de huid en bittere thee en koffie? Meer en meer Hollanders en Belgen nemen een goede waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding die langer mooi blijft en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Noardeast-Fryslân werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Hegebeintum hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hegebeintum?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hegebeintum. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot smaakvoller water en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Hegebeintum heeft een gemeten waterhardheid van 6.30. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, fris kraanwater en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Hegebeintum

De waterhardheid van het leidingwater in Hegebeintum bedraagt ongeveer 6.30 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hegebeintum-9173

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Delta Domela
 • Erie Slimline Eco14
 • North Star 14UD
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Fegon AquaStar Pro S-500

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Galaxy) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hegebeintum verklein je de dH waarde van 6.30 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €760.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Hegebeintum.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €130 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1550 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €850, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie ligt qua kosten tussen €1600 en €2000 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Hegebeintum.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en gratis installatiebedrijven, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €50
Mechanische waterontharderRond de €880
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1060
Regeneratiezout€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €145 op jaarbasis
MontagekostenC.a. €275
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Hegebeintum?
De hardheid van het kraanwater in Hegebeintum is gemiddeld 6.30 dH. De meting in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen langere levensduur van huishoudelijke apparaten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Hegebeintum.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lagere energierekening, een lekkere watersmaak, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag in de badkamer, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie