Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Waaxens

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, vies water of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Waaxens zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina bekijk je praktische info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH in Waaxens.
 • Dit is de oorsprong van onder andere kalkstrepen op ramen en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €275 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WaaxensZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9152
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Waaxens

Heb je last van huidirritaties of veel schoonmaakproducten nodig? Veel Hollanders en Belgen bestellen een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een glanzende vaat en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Noardeast-Fryslân zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Waaxens was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Waaxens?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Waaxens. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Waaxens heeft een geschatte waterhardheid van 6.30. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere efficiëntere verwarming, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Waaxens

De waterhardheid van het drinkwater in Waaxens is om en nabij de 6.30 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-waaxens-9152

Interessante installaties

 • BWT Rondomat 25M
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Remon Waterontharders Sava
 • Judo Quicksoft Uno
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Service) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Waaxens voer je de dH waarde terug van 6.30 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €950.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Waaxens.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €130 voor magnetische ontharders tot ruim €1725 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontkalkers starten bij €710, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €2075 incl. installatie. In het overzicht hieronder check je de geraamde kosten van een waterontharder in Waaxens.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder gedoe snel monteurs, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €135
Mechanische waterontharderC.a. €710
Elektrische waterontharderC.a. €950
Tabletten€45 per 100 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €130 (jaarbasis)
MontagekostenBegint bij €230
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Waaxens?
De waterhardheid in Waaxens is circa 6.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht en geen strepen meer op glas en lak.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door middel van een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Waaxens.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie