Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hantum

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Hantum leidt tot kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten check je belangrijke info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.30 dH in Hantum.
 • Hierdoor ontstaan onder andere kalkstrepen op ramen en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €200 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid HantumHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9147
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Hantum

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een aanzienlijk aantal huishoudens kiezen een professionele waterontharder. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en fris water en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Noardeast-Fryslân zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Hantum hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Professionele ontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hantum?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Hantum. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Hantum heeft een gemeten waterhardheid van 6.30. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Hantum

De waterhardheid van het drinkwater in Hantum is om en nabij de 6.30 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-hantum-9147

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • BWT AQA Perla 5
 • Delta Simplex compact
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Kinetico Mini KB
 • Boshuis Duolux plus 200

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aquacell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Hantum verklein je de dH waarde van 6.30 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €810.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Hantum.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter variëren nogal. De prijzen starten vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot ruim €2000 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en het vermogen. Behalve deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €850, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1225 en €1750 incl. installatie. In het volgende schema check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Hantum.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder gedoe en snel installateurs, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €70
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €770
Elektronische waterontharderC.a. €900
Onthardingszout€25 voor 50 kilo
OnderhoudCirca €130 p/jaar
MontageCirca €270
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Hantum?
De hardheid van het water in Hantum is plus minus 6.30 dH. De meting in de provincie Friesland ligt op 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere apparatuur die langer meegaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een minder droge huid, een lekkere watersmaak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hantum.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere energierekening, smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie